خواص شگفت انگیز فلفل سیاه
خواص شگفت انگیز فلفل سیاه
در این مقاله به بررسی خواص شگفت انگیز فلفل سیاه خواهیم پرداخت.
فلفل سیاه شامل میوه های خشک شده تیره رنگ گیاه فلفل می باشد که بومی جنوب هند محسوب می شود. فلفل سیاه به عنوان ادویه و چاشنی استفاده می شود. فلفل سیاه گیاهی بالارونده محسوب می شود که دارای ریشه های ساقه خیز و کوتاه می باشد.
فلفل سیاه طعم تند و سوزنده ای دارد و همچنین یک گیاه دارویی خوراکی با فواید بسیار زیاد محسوب می شود. فلفل سیاه از بوته ای باریک و بلند تشکیل شده است، که در رنگ های متنوعی چون سبز ، قرمز ، زرد و نارنجی می باشد، که برای خوش طعم کردن غذا از آن استفاده می شود.
اما در میان سایر فلفل ها، فلفل سیاه شایع ترین نوع می باشد که آنها ابتدا پخته و سپس خشک می شوند.
آیا فلفل سیاه برای شما خوب و مناسب است؟
این ادویه یک منبع عالی از منیزیم، ویتامین K، آهن و فیبر است. همچنین حاوی روغن ضروری به نام پیپرین است که در هنگام آروماتراپی، برای کاهش درد عضلات، مسائل گوارشی و حتی آرتریت التهابی مورد استفاده قرار می گیرد.
فلفل سیاه همچنین دارای خواص ضد باکتری، آنتی اکسیدانی، تقویت کننده سیستم ایمنی و کاهش تب است.
فلفل همچنین میتواند برای افرادی که قصد ترک سیگار را دارند، به طور موثری کمک کننده باشد. فلفل سیاه باید در مقادیر متوسط مصرف شود و از مصرف بیش از حد آن اجتناب شود. زیرا یک ادویه است و نوعی از غذا محسوب نمی شود.
مزایای فلفل سیاه برای سلامتی
آنتیاکسیدانهای زیادی دارد
رادیکالهای آزاد مولکولهایی هستند که میتوانند به سلولها آسیب برسانند. بعضی از رادیکالهای آزاد بهطور طبیعی هنگام ورزش کردن یا هضم غذا ایجاد میشوند. با این حال میزان زیاد رادیکالهای آزاد ممکن است منجر به مشکلات جدی برای سلامتی بدن شود.
برای مثال میزان بالای رادیکالهای آزاد با التهاب، پیری زودرس، بیماری قلبی و بعضی از سرطانها در ارتباط است. فلفل سیاه مقدار زیادی ترکیب گیاهی به نام پپرین دارد که مطالعات نشان دادهاند فلفل سیاه خواص آنتی اکسیدانی قوی دارد. مطالعات عنوان میکنند که رژیم غذایی سرشار از آنتیاکسیدانها ممکن است به پیشگیری یا به تاخیر انداختن اثرات آسیبرسان رادیکالهای آزاد کمک کند.
مطالعات انجام شده روی جانوران به این نتیجه رسیدهاند که پودر فلفل سیاه و مکمل پپرین ممکن است آسیب رادیکالهای آزاد را کاهش دهند. برای مثال در یک مطالعهی حیوانی موشهای صحرایی به دو گروه تقسیم شدند و گروهی فلفل سیاه و گروه دیگر عصارهی فلفل سیاه مصرف کردند.
نتایج این مطالعه نشان داد این دو گروه از موشها در مقایسه با موشهایی که رژیم غذایی سرشار از چربی را دنبال کردند، بعد از ۱۲ هفته کاهش چشمگیر آسیب رادیکالهای آزاد به سلولها را تجربه کردند. مطالعات مختلف نشان میدهند که فلفل سیاه بهعنوان یک آنتیاکسیدان در بدن عمل میکند.
بهبود سلامت گوارش
گوارش و آنزیم ها را تحریک می کند، بنابراین اینگونه هضم را افزایش می دهد. زمانی که فلفل سیاه مصرف می کنید به خصوص با وعده های غذایی، می تواند توانایی هضم غذا را افزایش دهد.
در بخش سلامت نمناک می خوانید که تحقیقات نشان داده است که فلفل سیاه اثرات مثبتی بر آنزیم های پانکراس نیز دارد. فلفل سیاه همچنین به کاهش گاز معده کمک می کند و می تواند در درمان اختلالات کولیک موثر باشد و از بیماری های صرع نیز جلوگیری می کند.
فلفل سیاه وجلوگیری از سرطان
مطالعات نشان دادند که از پیپرین موجود در فلفل سیاه، فعالیت های محافظتی را علیه انواع مختلف سرطان انجام می دهد. همچنین جذب مواد مغذی دیگر مانند سلنیوم، کورکومین، بتاکاروتن و ویتامین های B را در روده های شما را افزایش می دهند، که تمام این مواد مغذی برای سلامت روده و پیشگیری از سرطان موثر می باشند.
یکی دیگر از مطالعات نشان می دهد که استرس بر روی رکتوم را کاهش می دهد و به جلوگیری از سرطان کولون کمک می کند. همچنین خواص مشابهی در موارد سرطان پروستات نیز دارد و یک، داروی شیمی درمانی در درمان سرطان پروستات مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین اعتقاد بر این است که هنگامی که فلفل با زردچوبه ترکیب شود، از سرطان جلوگیری میکند. ترکیب زردچوبه و فلفل سیاه معمولاً به افرادی که دارای سرماخوردگی هستند کمک میکند چرا که سرشار از آنتی اکسیدانها، ویتامین A. و کاروتنوئیدها است و البته همه این موارد به جلوگیری از سرطان و سایر بیماریهای کشنده کمک میکنند.
فلفل سیاه و جلوگیری از ابتلا به ملانوما
فلفل سیاه یک مانع طبیعی علیه سرطان پوست یا ملانوما است که این سرطان به دلیل قرار گرفتن بیش از حد در برابر اشعه مضر ماوراء بنفش به وجودمیآید.
فلفل سیاه برای کاهش فشار خون
فلفل سیاه می تواند فشار خون را در حیوانات کاهش دهد، و اثرات مشابهی نیز در انسان وجود دارد. مصرف پیپرین در کنترل فشار خون به اثبات رسیده است.
فلفل سیاه برای کمک به کاهش وزن
مطالعات نشان دادند که ترکیبات پیپرین که در فلفل سیاه وجود دارد که با تشکیل و انباشت سلول های چربی مبارزه می کند. همچنین می تواند به اهداف کاهش وزن شما کمک کند و یک جایگزین مناسبی در درمان مسائل مربوط به چاقی و چربی بیش از حد می باشد.
فلفل سیاه به شما در کاهش وزن کمک میکند و میتوانید دو تا سه بار در روز فلفل سیاه را به چای سبز اضافه کنید. این ادویه فوق العاده با مواد مغذی فیتونی تغذیه میشود و باعث کاهش چربی اضافی بدن میشود و سوخت و ساز بدن را نیز افزایش میدهد.
همچنین فلفل سیاه را بر رژیم غذایی روزانه خود برای کاهش وزن اضافه کنید، زیرا یک قاشق چای خوری از آن فقط 8 کالری دارد. می توانید از این ادویه بر روی سینه مرغ و یا سبزیجات کبابی استفاده کنید.
درمان سرماخوردگی و سرفه با فلفل سیاه
فلفل سیاه برای این منظور در علم پزشکی باستانی چینی سالها مورد استفاده قرار می گرفته است. زیرا گردش خون و جریان مخاطی را تحریک می کند و هنگامی که با عسل ترکیب کنید، اثربخشی آن افزایش می یابد و به عنوان یک عامل سرکوب کننده طبیعی سرفه به کار می رود.
به سادگی یک قاشق چای خوری فلفل سیاه را با دو قاشق غذاخوری عسل، در یک فنجان مخلوط کنید، مقداری آب جوش را به آن بیفزایید و اجازه دهید تا حدود 15 دقیقه بماند. سپس نوشیدنی را میل کنید. آن را سه بار در روز تکرار کنید تا از گرفتگی و احتقان سینوس ها رها شوید.
کمک به کاهش علائم آسم با فلفل سیاه
یک مطالعه انجام شده بر روی بیماران مبتلا به آسم نشان داد، که گنجاندن فلفل در رژیم غذایی آنها کمک کرد تا شرایط شان بهبود بخشد. فلفل سیاه دستگاه تنفسی را پاک می کند و سایر علائم مربوط به آسم را کاهش می دهد.
فلفل سیاه برای مبارزه با عفونت
خواص ضد باکتری فلفل سیاه در اینجا نقش ایفا می کند و به جلوگیری از عفونت و گسترش بیماری ها کمک می کند.
فلفل سیاه دارای مزایای آنتی اکسیدانی
فلفل سیاه اثرات آنتی اکسیدانی فوق العاده ای دارد، که به روش های مختلف بر روی سلامتی تاثیر می گذارد. آنتی اکسیدان ها از آسیب رادیکالهای آزاد جلوگیری می کنند و سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهند. در مطالعه دیگری در هند، موش هایی با استرس اکسیداتیو القا شده زمانی که فلفل سیاه مصرف کردند بهبود قابل توجهی در وضعیت آنها مشاهده شد.
فلفل سیاه بالاترین خواص و میزان اکسیدان ها را در تمام مواد غذایی مورد بررسی قرار داده شده، دارد. همچنین دارای بالاترین مقدار فنین است که مزایای سلامتی مختلفی را برای بدن به وجود میاورد. همچنین باعث پیشگیری از بیماری های جدی مانند سرطان میشود.
از یبوست جلوگیری میکند
اگر مشکل یبوست دارید، میتوانید با افزودن فلفل به رژیم غذایی خود با مشکل خود خداحافظی کنید. افزودن فلفل سیاه به مواد غذایی شما باید به حل این مشکل کمک کند. پس از مصرف منظم فلفل سیاه، میتوانید با سرطان روده، یبوست، حالت تهوع و سایر اختلالات مرتبط با باکتری نیز مبارزه کنید.
بهبود سلامت دهان و دندان:
برخی از مطالعات نشان می دهد که مصرف فلفل بر روی دهان و دندان، به دلیل خواص ضد باکتری بسیار موثر است و آنها را از درد و سایر عفونت های دهانی در امان نگه می دارد. فلفل دارای خواص ضد التهابی است ،که از التهاب لثه ها جلوگیری می کند. حتی می توانید فلفل را با نمک مخلوط کنید و برای تسکین دردهای دندانی مورد استفاده قرار دهید.
به سادگی مقدار مساوی از این دو ادویه را با هم ترکیب نمایید و آن را در دهان غرغره کنید و برای دندان درد های شدید می توانید فلفل سیاه را با روغن میخک مخلوط کنید و به منطقه آسیب دیده اعمال نمایید با این حال تحقیقات محدودی در این زمینه وجود دارد، پس بهتر است که قبل از استفاده با دندان پزشک مشورت کنید.
مبارزه با التهاب مفاصل
پیپرین موجود در فلفل سیاه بهخاطر خاصیت ضد التهابی و ضد آرتریت خود در درمان التهاب مفاصل مفید است. این ادویه به گردش خون کمک میکند و در نتیجه میتواند از دردهای مفصلی ناشی از گردش خون ضعیف، جلوگیری کند. محققان دریافتهاند که فلفل سیاه میتواند به کاهش احساس درد و علائم التهاب مفصل کمک کند.
فلفل سیاه سلامت مغز را بهبود می بخشد
فلفل سیاه تاثیرات زیادی بر سلامت مغز دارد. پپرینی که در فلفل سیاه وجود دارد به عنوان یک مهارکننده آنزیم های مسئول تجزیه انتقال دهنده های عصبی عمل می کند.
این آنزیم همچنین عملکرد هورمون دیگری به نام ملاتونین را کاهش می دهد که چرخه خواب و بیداری را تنظیم می کند. این همچنین در کاهش بیماری های پارکینسون اهمیت دارد و آنزیم دیگری را به نام دوپامین که هورمون احساسات خوب است را مختل می کند.
دوپامین در بیماران مبتلا به پارکینسون کم است و مصرف فلفل سیاه باعث کاهش علائم آن می شود. در مورد افسردگی نیز اثرات مشابهی دیده می شود. همچنین می تواند پیری و زوال عقل را به تاخیر بیاندازد و به جلوگیری از آلزایمر کمک کند.
همچنین فعالیت عصبی را در مغز افزایش میدهد، در نتیجه ممکن است تشنج را نیز کاهش دهد. همچنین از سلول های عصبی محافظت می کند و مانع مرگ سلولهای اولیه می شود. علاوه بر همه اینها اثرات مفیدی در بیماران سکته مغزی نشان داده است.
بهبود باروری در مردان
فلفل سیاه نقش مهمی در بهبود باروری در مردان دارد. ثابت شده است که سطح تستوسترون را افزایش می دهد، زیرا غنی از روی و منیزیم است که دو ماده معدنی مهم برای هورمون های جنسی مردانه می باشند.
همچنین تعداد اسپرم و غلظت آن را افزایش می دهد. روی موجود در فلفل نیز در توسعه و حرکت اسپرم کمک کننده است.
کمک به ترک سیگار
مطالعات نشان داده است که استنشاق بخار ناشی از فلفل سیاه می تواند علائم ناشی از ترک سیگار را کاهش دهد. گرایش های سیگار با استنشاق بخار فلفل سیاه به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
کمک به درمان دیابت با فلفل سیاه
آنتی اکسیدان های موجود در فلفل سیاه میتوانند به تثبیت میزان قند خون کمک کنند. آنها تنظیم کننده هیپوگلیسمی هستند و از این طریق به درمان دیابت کمک می کند.
یک مطالعه در سال 2013 ثابت کرده است که روغن فلفل سیاه می تواند دو آنزیم را که نشاسته را به گلوکز بر می گرداند و نشانه های دیابتی را مهار کند.
مصرف فلفل سیاه می تواند جذب گلوکز را نیز به تاخیر بیندازد. پیپرین موجود در فلفل سیاه می تواند به عنوان یک عامل افزایش دهنده در کنار متفورمین (داروی دیابت) مورد استفاده قرار گیرد و کمک می کند تا دوز آن افزایش و عوارض جانبی ناشی از آن کاهش پیدا کند.
در کل به کاهش علائم این بیماری نیز کمک می کند.
درمان سنگ مثانه
یکی دیگر از خواص فلفل سیاه این است که می تواند به دفع سنگ مثانه کمک شایانی کند. تحقیقات نشان داده است فلفل سیاه برای درمان سنگ در مجاری ادرار موثر است.
درمان سنگ صفرا
به رسوبهای سختشدهی مایعات گوارشی که در کیسه صفرای شما انباشته میشود سنگ کیسه صفرا اطلاق میشود. این احتمال وجود دارد که این سنگها مجاری صفراوی را مسدود کند و این میتواند خیلی دردناک نیز باشد. معمولا از بین بردن سنگ کیسه صفرا فقط از طریق جراحی ممکن است. اما شاید برایتان جالب باشد که بگوییم یکی از خواص فلفل سیاه درمان همین سنگ های سخت در صفرا است. برای این منظور میتوانید فلفل سیاه را به طور دائمی به رژیم غذایی تان اضافه کنید یا اینکه مقداری فلفل سیاه را با اندکی روغن زیتون و نصف لیمو مخلوط کنید و روزی دوبار میل کنید تا فورا سنگ کیسه صفرا را از بین ببرید.
خاصیت ضد افسردگی فلفل سیاه
فلفل سیاه یک داروی ضدافسردگی طبیعی است. پیپرین موجود در فلفل سیاه مانند یک داروی ضدافسردگی عمل کرده و سیستم عصبی را تحریک می کند. در نتیجه توانایی شناختی افزایش می یابد.
رفع حالت تهوع
با استفاده از خواص فلفل سیاه می توان انواع ناراحتی های معده را تسکین داد، کافی است یک قاشق چای خوری فلفل سیاه را با یک قاشق غذاخوری آب لیموی تازه در یک لیوان آب گرم مخلوط کنید. این مخلوط را به آرامی بنوشید تا زمانی که احساس تسکین کنید.
درمان بیماری سل
فلفل دارای خواص ضد التهابی است. فلفل سیاه به پاکسازی ریه ها کمک کرده و تولید مخاط درون ریه ها را کاهش می دهد.
پاکسازی ریه ها نیز در کاهش درد قفسه سینه موثر است. خاصیت ضد التهابی موجود در فلفل به درمان التهاب ناشی از سرفه در بیماری سل کمک می کند.
مزایای استفاده از فلفل سیاه برای پوست
آنتی اکسیدان های قوی که در فلفل سیاه موجود هستند ، مزایای ضد پیری فوق العاده را ارائه می دهند. فلفل سیاه پوست را تمیز می کند و به درمان آکنه و سایر بیماری های پوستی کمک می کند.
درمان پیسی
پیسی یک وضعیت پوستی است که باعثمیشود پوست رنگدانه خود را در بعضی نواحی از دستبدهد. زمانی که پوستتان رنگدانه طبیعی خود را ازدستمیدهد، سفید میشود. درمانهای مختلف زیادی برای این بیماری پوستی وجود دارد اما بیشتر آنها شامل استفاده از مواد شیمیایی قوی است. بیماران زیادی در حال رویآوردن به فلفل سیاه بهعنوان درمان هستند. به گفته خیلی از محققان لندن، پیپرین موجود در فلفل سیاه تولید رنگدانه در پوست را تحریک کرده و جایگزینی بیخطر و طبیعی برای درمانهای شیمیایی فراهم میکند.
فلفل سیاه برای مبارزه با چین و چروک
آنتی اکسیدان های موجود در فلفل سیاه با آسیب رادیکال های آزاد مبارزه می کنند که آنها می توانند نشانه های پیری را ایجاد کنند و به پوست شما آسیب برسانند.
فلفل سیاه علائم پیری زودرس مانند چین و چروک، خطوط ریز و حتی لکه های تیره را از بین می برد. شما می توانید به سادگی فلفل سیاه را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید، تا اثرات تقویت کننده پوست را در آن مشاهده نمایید.
فقط یک قاشق چای خوری فلفل سیاه را با مقدار مساوی از عسل و زردچوبه ترکیب نمایید و آن را به عنوان ماسک روی صورت خود اعمال نمایید و پس از 15 دقیقه با آب سرد شستشو دهید.
فلفل سیاه برای سم زدایی پوست
فلفل سیاه می تواند به عنوان یک اسکراب برای پوست مورد استفاده قرار بگیرد و سلول های مرده را از بین ببرد، که باعث میشود پوست نرم تری داشته باشید. مقداری فلفل سیاه را له کنید و در آب بخیسانید و یک قاشق چای خوری ماست را به آن اضافه نمایید.
سپس این اسکراب روی صورت خود اعمال نماید و بعد از 20 دقیقه بشویید. این اسکراب به حذف سموم از پوست شما کمک می کند و درخشان شدن و نرمی آن را افزایش می دهد، یا همچنین می تواند گردش خون در پوست را ترویج بخشد و اکسیژن و مواد مغذی بیشتری را به پوست شما اهدا کند.
خواص ضد التهابی و ضد باکتری آن به جلوگیری از آکنه نیز کمک می کند.
فلفل سیاه برای مو
خواص آنتی اکسیدانی فلفل سیاه کمک می کند تا مسائل جدی مو، مانند : شوره سر و ریزش حل شود. همچنین می توانید برای اثر بخشی بهتر، آن را با عسل یا زردچوبه ترکیب کنید.
کمک به درمان شوره سر
اگر از مشکلات شوره سر رنج می برید، فلفل سیاه یکی از بهترین درمان ها است. یک قاشق چای خوری فلفل سیاه ،له شده را به یک کاسه کشک اضافه کنید و آن را روی پوست سر خود اعمال نمایید و پس از حدود 30 دقیقه با آب بشویید.
می توانید پس از آن از شامپو استفاده کنید. به یاد داشته باشید که از این مخلوط بیش از حد استفاده نکنید، زیرا ممکن است باعث ایجاد سوزش و ناراحتی پوست سر شود.
بازسازی و ترمیم مو
یک قاشق چای خوری از دانه های فلفل سیاه و سفید را با آبلیمو ترکیب نمایید و روی پوست سر و موی خود اعمال کنید. باعث می شود تا موهای شما احیا شود و به آن براقی و درخشندگی و نرمی اهدا می کند و پس از 10 تا 15 دقیقه با آب سرد شستشو دهید.
همچنین می توانید یک قاشق چای خوری فلفل سیاه را با مقدار مساوی عسل ترکیب کنید و به موهای تان اعمال نمایید باعث می شود تا ریشه مو تقویت شود.
فلفل سیاه و لایه برداری
مقداری دانه فلفل سیاه را شکسته و از آن اسکرابی برای ازبینبردن سلولهای مرده پوست و لایهبرداری پوستتان بسازید. این کار سموم را از پوستتان دفع خواهدکرد و آن را صاف و درخشان میکند. همچنین فلفل سیاه به افزایش گردش خون کمککرده و اکسیژن و مواد مغذی بیشتری را برای پوستتان فراهممیکند. خواص ضدالتهاب و ضد باکتری آن در جلوگیری از آکنه موثر است.
فلفل سیاه و درمان ویتیلیگو
مصرف فلفل برای زیبایی و سلامت پوست و مو بسیار مهم است، براساس تحقیقات انجام شده قرار گرفتن این ماده خوراکی در رژیم غذایی افراد مبتلا به بیماری ویتیلیگو میتواند عوارض بیماری را تا حد زیادی در آنها برطرف کند. بر اثر ابتلا به بیماری ویتیلیگو رنگدانههای پوستی دچار تغییر شده و به رنگ سفید در میآیند، اما پیپرین موجود در فلفل میتواند رنگ پوست را به وضعیت عادی بازگرداند و از نابودی رنگدانههای پوستی جلوگیری کند.
یکی از درمانهای متداول برای بیماران مبتلا به ویتیلیگو استفاده از اشعه ماوری بنفش است که میتواند در دراز مدت باعث تحریک پوست و ابتلای فرد به سرطان شود، اما مصرف فلفل سیاه به همراه غذا میتواند تا حد زیادی از عوارض این شیوه درمانی بکاهد.